Mozgáskorlátozottak egyeztetnének Orbán Viktorral az ápolási díjról

Személyes koncultációt szeretnének a miniszterelnökkel.

A szövetség a többi közt azt szeretné, hogy az ápolási díj alapösszege érje el a mindenkori minimálbér összegét. Az egyesület elnöke, Kovács Ágnes a levélben hozzátette: évtizedek óta esedékes a mozgáskorlátozottak helyzetének rendezése.

Az elnökasszony a HírTV-nek adott nyilatkozatában kifejtette, hogy ideje lenni befejezni a politikai színjátékot és megkezdeni az érdemi konzultációt, hogy felszámolják ennek a társadalmi csoportnak a problémáját, hiszen

"évtizedek óta vannak olyan jogszabályaink amelyekben vállaltuk azoknak a problémáknak a feltárását és megszüntetését, amelyek a fogyatékosságban érintett családoknak a felzárkózását megakadályozzák.”

„Ők nem mehetnek szabadságra, nem lehetnek betegek, az év 365 napján dolgoznak"

Ma kezdődik a költségvetés általános vitája az országgyűlésben, ehhez kapcsolódva tartott demonstrációt a Kossuth téren a Cseve Csoport, a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület és az aHang, akik az otthoni ápolás munkaként való elismeréséért küzdenek. A Jobbik 2010 óra nyújt be módosító javaslatot az országgyűlésnek, hogy a mindenkori minimálbér összegére emeljék fel az ápolási díj összegét.