Betiltották egy török nacionalista motoros bandát Németországban

A német belügyminiszter szerint a szervezet súlyos fenyegetést jelent.

„A szervezet súlyos fenyegetést jelent az személyes szabadságjogokra és a lakosságra általában”

 - tudatta a minisztérium. A szervezet betiltását a tárca az egyesülési törvény előírásaival indokolja, és megállapítja, hogy az Osmanen Germania célja és tevékenysége a büntető törvénykönyvbe ütközik.

A belügyminiszter világossá tette, hogy a német szövetségi és tartományi hatóságok egyaránt szigorúan fellépnek a szervezett bűnözés minden formája, így a bűncselekményeket elkövető motoros bandák ellen is.

„Aki elutasítja a jogállamiságot, az ne számítson tőlünk semmilyen megértésre”

- szögezte le Seehofer.

Kedd reggel a banda több tagjánál tartottak házkutatást Rajna-vidék-Pfalz, Baden-Württemberg és Hessen tartományokban, valamint Bajorországban. A minisztérium tájékoztatása szerint egy március közepén elindított nyomozás tárta fel azokat a jogsértéseket, amelyek alapján az Osmanen Germania betiltása elrendelhető. A vizsgálat célja a motoros banda szervezeti felépítésének, irányításának és a helyi szervezetek közötti együttműködésnek a feltárása volt.

A hatóságok szerint az Osmamen Germania tagjai több támadásért is felelősek, amelyeket baloldali törökök, Recep Tayyip Erdogan török elnök bírálói és azok ellen követtek el Németországban, akiket Ankara kikiáltott a kudarcba fulladt 2016-os puccskísérlet kitervelőjének, az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen iszlamista hitszónoknak. Az Osmanen Germaniát az Erdogan vezette török kormánypárt, az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) is támogatja.

A szervezet korábban azt állította magáról, hogy csak egy bokszklub, és gyerekeknek segítenek távol maradni a kábítószertől, illetve az alkoholtól. Egy róluk készült dokumentumfilm azonban egészen más képet fest róluk, az abban elhangzottak szerint „70 százalékuk már összeütközésbe került a törvénnyel”. A dokumentumfilmben több súlyos bűncselekményt is felsoroltak, amit a tagok követtek el. Továbbá az is kiderült, hogy a világ leghírhedtebb motoros bandájával, a Hells Angelsszel is összeakadtak.

Fotó: presseportal.de