2018. 07. 11. 14:35
MTI nyomán

Nem elég, hogy iszonyat drága, ismét csúszik a Párisi Udvar felújítása

Az év végére elkészül a Párisi Udvar Hotel Budapest épülete, és a tervek szerint megkezdődik a próbaüzem - mondta Fazekas Tamás, az ötcsillagos szálloda igazgatója a létesítmény sajtóbejárásán szerdán Budapesten.

Fazekas szerint a 110 szobával, 18 lakosztállyal, valamint két tetőkertes, körpanorámás luxuslakosztállyal készülő Hyatt Hotel csak 2018 novemberére lesz kész, tehát

eddig minimum várni kell arra, hogy ismét zavartalanul lehessen közlekedni a Ferenciek terén.

A szállodaigazgató az MTI kérdésére elmondta: a beruházás összköltsége 13,1 milliárd forint.

Hermesz János, a beruházás projektvezetője az "előre nem látott műszaki problémákat" jelölte meg a csúszás okaként, de újabb váratlan szerkezeti vagy műemléki nehézségekre szerinte már nem kell számítani.

A felújítást a Fidesz-közeli Market Építő Zrt. - Garancsi István, Orbán Viktor miinszterelnök jóbarátjának cége - a közlés szerint a műemléki előírásoknak megfelelően végzi.

(Fotó: MTI)

700 millióval megszaladtak a Fidesz-közeli budapesti szállodaberuházás költségei

Födémbontás miatt kellett 700 millió forinttal megemelni a Párisi Udvar beruházásának költségeit, emiatt a jövőbeli szálloda átadása is csúszik. Ezzel már 13,1 milliárd forintnál tart az állami hitelből finanszírozott, a kormányzati körökkel jó kapcsolatokat ápoló jordán üzletemberek érdekeltségébe tartozó beruházás.