Kubatov: nincs az a pénz, hogy a klub neve, színe vagy címere megváltozzon

Az FTC szurkolói ankétján a klubelnök komoly szponzori tárgyalásokról is beszámolt.

Csütörtökön fogadja a Maccabi Tel-Avivot a Ferencváros az Európa Liga-selejtezőben, szurkolói kérdésre válaszolva ezzel kapcsolatban Kubatov Gábor a következőképpen foglamazott:

„Nem félünk a Maccabitól, azt mondtuk, hogy komoly ellenfél, amelyet egyáltalán nem szabad félvállról venni. Hol vannak a magyarok? Nézzünk szét itthon és a többi bajnokságban is, hol vannak a magyarok? Megpróbálunk magyar tehetségeket idehozni, a DVSC-nek van egy fiatalja, el akartuk hozni, kérnek érte hárommillió eurót. Amióta itt vagyunk, nyertünk hosszú évek után bajnokságot, három Magyar Kupát, erre tellett az erőnkből eddig, reméljük hogy legközelebb már elégedettebben ülhet itt.„

Kubatovtól azt is megkérdezték, hogy ha a csapat egyből kiesik az Európa Liga-selejtezőből, és nem nyerik meg a bajnokságot, akkor el kell-e köszönni Thomas Dolltól, nincs-e teljesítményhez kötve a szerződése. A klubelnök elmondta, a német edzőnek egyéves szerződése van, amit ki fog tölteni.

„A szerződésében nincs teljesítményről szóló pont”

- tette hozzá.

Kubatov Gábor arról is beszélt, hogy komoly tárgyalásokat folytatnak „egy legalább akkora, ha nem nagyobb szponzorral”, mint a Mol.

„Jó irányba haladunk, nem kell aggódni”

- fogalmazott. Azt azonban leszögezte:

ha létrejön a megállapodás, akkor a Ferencváros neve nem változik meg. Hozzátette, nincs az a pénz, hogy a klub neve, színe vagy címere megváltozzon.

Kubatov egyik válaszában arra is kitért, hogy a szurkolói hozzáállást meg kellene változtatni, mert „nagyon negatív”.

„Például játszunk Kispesten, egy tökéletes védés után tizenegyest ítélnek ellenünk, 1–1 a vége, erre azt kiabálják nekik, hogy vedd le a mezt, mikor kimennek a szurkolókhoz, pedig mindent beleadtak. Vagy van egy fiatal gyerek, akit idehoztunk, már a melegítésnél kapta a megjegyzéseket, még pályára se lépett. Elment máshová, most válogatott. Ki kéne próbálni talán azt, hogy folyamatosan biztassuk őket, türelemmel legyünk velük”

- jelentette ki.

A pirotechnikával kapcsolatban azt mondta: az „egy bonyolult világ”, és néha ő is megengedőbb a kelleténél. Később egy másik kérdésre ezzel összefüggésben úgy fogalmazott:

„A szövetség hozzáállásáról elég annyi, hogy célozgatnak, jó lenne a megállapodás a szurkolókkal, s amikor ez megtörténik, megbüntetnek minket, aztán panaszkodnak a nézőszámokra, ami nálunk a legmagasabb, s mi kapjuk a legtöbb büntetést... A szurkolóknak elmondtam, ha az MLSZ-szel elintézik a pirotechnikát, mi nem vétózzuk meg, csak UEFA-meccsen nem engednénk, a hazai bajnokságban ettől eltérhetnénk, de nehéz meghúzni, hogy hol legyen a határ, sajnos nemrég volt egy baleset is.”