Thomas Doll: felkészültünk az ellenfélből, a csoportkör a cél

Papíron a Maccabi az esélyesebb, de a Ferencváros felkészülését ez nem befolyásolta.

A Nemzeti Sport tudósításában emlékeztetett rá, hogy a Maccabi Tel-Aviv az előző két idényben az El-csoportköréig menetelt, a 2015–2016-os szezonban pedig a Bajnokok Ligája főtáblájára jutott.

Thomas Doll ugyanakkor leszögezte: a felkészülésüket nem befolyásolja, hogy melyik csapatot tartják előzetesen erősebbnek, most is a csoportkör a céljuk. Azt is elmondta, hogy a rövid nyári szünet után mindig nehéz az újrakezdés, kevesebb, mint egy hónap alatt hét új játékost kellett volna beépíteniük, ráadásul többen sérüléssel bajlódtak a felkészülés alatt. Thomas Doll bízik benne, hogy a két idősebb labdarúgó, Kjartan Finnbogason, valamint Davide Lanzafame érkezésével szerzett rutin és a tapasztalat sokat segít majd a nemzetközi porondon.

„Felkészültünk az ellenfélből, az utóbbi napok edzésein rengeteget gyakoroltunk azokat a játékhelyzeteket, amelyek döntőek lehetnek a Maccabi ellen”

– mondta a német vezetőedző. Hozzátette: az izraeli csapatot a technikás futball jellemzi, képzett játékosok szerepelnek a keretben, az együttes nagyon gyorsan vált védekezésből támadásba, a labdavesztés után pedig hamar visszazár. Thomas Dol szerint vélhetően hullámzik majd a meccs képe, olykor biztosan vissza kell majd húzódniuk, máskor pedig feltolják majd a védelmünket, és megpróbálják nyomás alá helyezni az ellenfelet. „Majd meglátjuk, hogy melyik időszakban mire lesz szükség” – fogalmazott.

A csütörtöki mérkőzésen biztos nem léphet pályára a másfél hónappal ezelőtt megműtött Otigba Kenneth, mint ahogy Amadou Moutari sem, illetve a térdsérüléssel bajlódó Sigér Dávidnak is ki kell hagynia a meccset.

A mérkőzést ma este hét órától az M4 Sport közvetíti.