2018. 07. 12. 07:11
MTI nyomán

Izrael ismét légicsapást mért a szíriai hadsereg erőire

Izraeli harci repülőgépek több rakétát is kilőttek a szíriai hadsereg állásaira a délnyugati el-Kuneitra tartományban - jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva csütörtökre virradóra.

A SANA úgy tudja, az Izrael által megszállt Golán-fennsík határán túl lévő Hader, Dzsabha és Tel Kurum településeknél végrehajtott támadásokat a szíriai légvédelem elhárította, a kilőtt rakéták egy részét sikerült megsemmisíteni, és csak anyagi kár keletkezett.

Az izraeli hadsereg időközben bejelentette: három szíriai katonai állásra mértek csapást válaszul arra, hogy egy szíriai drón szerdán behatolt izraeli területre, melyet a Patriot rakétavédelmi rendszer segítségével lelőttek.

A közlemény szerint a zsidó állam fegyveres erői a továbbiakban is határozottan fel fognak lépni az izraeli szuverenitás megsértésére irányuló próbálkozásokkal szemben, s megvédik az izraeli állampolgárokat a fenyegetésektől.

"Az izraeli hadsereg a szíriai rezsimet tartja felelősnek mindazért, ami területén történik, s óva inti az izraeli erők elleni további cselekedetektől"

- közölte szerdán Jonathan Conricus, a fegyveres erők szóvivője.