Tulajdonosként kiszáll Mészáros bankjából a vezérigazgató

Matolcsy György unokatestvére cégének adja el a részvényeket.

Eladta az MKB Bankban meglévő tulajdonrészét Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. vezérigazgatója. A vezérigazgató az MTI-vel azt közölte pénteken, hogy a tulajdonában lévő Promid Invest Zrt. a Bankonzult Finance Zrt-ben meglévő 32,7 százalékos tulajdonrészét – amely az MKB Zrt-ben közvetetten 10,76 százalékos tulajdonrészt jelentett – értékesítette Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak tulajdonában álló BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. részére. A vételár üzleti titok.

Mind az MKB Bank Zrt.-ben történt korábbi tulajdonszerzése, mind a tulajdonrész mostani értékesítése egy tervezett folyamat két összefüggő eleme volt – írta.

Az MKB honlapján közzétett adatok szerint: 45 százalékos tulajdoni hányaddal legnagyobb részvényes a Mészáros Lőrinchez kötődő Metis Magántőkealap, 32,9 százalékkal a Blue Robin Investments S.C.A. és  15 százalékkal az MKB Bank Munkavállalói Részvénytulajdonosi Program Szervezet követi, 4 százalékkal a RKOFIN Befektetési és Vagyonkezelő Kft., és 3,1 százalékkal a Pantherinae Pénzügyi Zrt. részesedik.

A Bankonzult Kft. az MTI-vel azt közölte, hogy a Bankonzult Finance Zrt. az MKB Bankban történő aktív szerepvállalásának növelése érdekében megállapodott a Pantherinae Pénzügyi Zrt. 3,1 százalékos tulajdont képvislő  MKB-részvényeinek megvásárlásáról.

A Pantherinae Pénzügyi Zrt. tavaly év végén a Pannónia Nyugdíjpénztár korábbi részvénycsomagjának eladása során szerzett kisebbségi részesedést az MKB Bankban.

Az ügyletek vételára üzleti titok, a zárásra a hatósági engedélyek birtokában kerül sor.