Doll: „Ez egy nagyszerű kezdés volt”

A Ferencváros trénere szerint egy kompakt Fradit lehetett látni a Maccabi ellen.

Percekre volt a bravúrtól a Fradi, de még van esély a továbbjutásra

A meccs nem volt túl látványos, ahogy közhelyeket puffogtató kommentátorok mondani szokták, inkább taktikai harc folyt a két csapat között, kevés helyzet alakult ki.A Fradiban bemutatkozott négy új játékos is: a kezdőben kapott helyet az izlandi válogatott - a világbajnoki keretbe végül be nem kerülő - Finnbogason, a ghánai Frimpong, és az NB I tavalyi szezonjának gólkirálya, Davide Lanzafame, míg a Shakhtar Donyeck 2 millió euróra taksált kölcsönjátékosa, Petryak csereként állt be a csapatba.

„Ha figyelembe vesszük, hogy rövid idő alatt, kevés edzéssel és az új játékosokkal ilyen teljesítményt nyújtottunk, akkor elégedettek lehetünk”

– értékelte a mérkőzést a zöld-fehérek (akik a csütörtöki meccsen arany-fehérben játszottak) vezetőedzője.

Thomas Doll szerint voltak jó lehetőségeik, rögzített helyzetekből akár a második góljukat is megszerezhették volna. Ettől függetlenül a közös tervüket végrehajtották.

„Tudtuk, hogy az Európa-ligában nem léphetünk fel olyan támadólag, mint a magyar bajnokságban”

– tette hozzá Doll.

Azt is elmondta, hogy a stadionban uralkodó nagyszerű hangulat magával ragadta, 94 percen keresztül elképesztő, hatalmas támogatást kapott a csapat.

„Azt gondolom, hogy örülhet, aki ma itt volt. Az egyetlen dolog, ami fájdalmat okoz, hogy a fiúknak egyetlenegy szituációban lankadt a figyelmük, ezzel pedig a saját jutalmukat semmisítették meg. Ez egy nagyszerű kezdés volt, sok pozitív dolgot lehet belőle levonni. Mindenki, aki ismer, tudja, hogy pozitívan állok a dolgokhoz, idegenben is meglesznek a lehetőségeink. Úgy vélem, hogy a magyar labdarúgást ma nagyszerűen képviseltük, még az 1–1-es végeredmény ellenére is”

– fogalmazott Thomas Doll.

Újságírói kérdésre elmondta, hogy Davide Lanzafame sérülése nem súlyos, a hajrában többször is görcsöt kapott, ezért nem tudta folytatni a játékot.

(via Nemzeti Sport)