Hat választás van ma, de mindenkit a szétcsalt miskolci érdekel

Aki szerint ez választási csalás, talán nincs egyedül.

  1. Az észak-baranyai Ágon a polgármesteri tisztségért egy független jelölt indul, a község választói névjegyzékében 152-en szerepelnek.
  2. A Zala megyei Vaspörben szintén polgármestert választanak, a voksolást azért kellett kiírni, mert a településvezető márciusban elhunyt. A posztért két független jelölt indul. A 343 lelkes faluban 309 választásra jogosult adhatja le a voksát.
  3. Veszprémben a 8. számú egyéni választókerületben önkormányzati képviselőt választanak, a képviselői helyért két jelölt indul. A településen 3987 választópolgár adhatja le szavazatát.
  4. Sopronban az 1. számú egyéni választókerületben a képviselői helyért négyen versengenek, a választáson 4201 helybéli szavazhat.
  5. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádbűd választópolgárai négytagú képviselő-testület tagjaira szavazhatnak. A négy képviselői helyért nyolc független jelölt indul.

De ami a lényeg, az Miskolc. Itt a 12. számú egyéni választókerületben a képviselői tisztségért öt jelölt indul, a választáson 6897 helybéli szavazhat. Miért fontos ez?

Ha másért nem is, a Fidesz trükközése miatt mindenképpen. A választókerületben ugyanis a kormánypárti jelölttel, Nagy Ákossal szemben az egész ellenzék felsorakozott a Rokker Zsolttiként ismert humorista, Erdei Sándor mögött. A Fidesz erre elindított egy másik Erdei Sándor nevű független jelöltet is, hogy a választókat megzavarja a névazonosság, és megosztódjanak a szavazatok. A szavazólapon ezért a két azonos nevű embert a születési évszámuk különbözteti meg, az igazi Erdei Sándor 1976-os születésű, és így szerepel a lapon is.

Aki a választók szándékos megtévesztési kísérletét választási csalásnak tartja, talán nincs egyedül.

Ráadásul az igazi Erdei Sándor szerint beindult a lefizetés is, a Fidesz csomagokat és pénzt osztogat a szegényeknek, hogy az ő jelöltjükre szavazzanak.