Bezáratták az Aurórát és a Corvintetőt

Lakossági panaszok és rendőrségi eljárás miatt. 

A helyi jegyző még tavaly  2017. június 28-án rendelte el - állításuk szerint "folyamatos, rendszeres lakossági panasz" miatt a balos és szélsőbalos szubkultúra ikonikus helyének, az Aurórának a bezáratását. A Kioszk esetében a nyomozó hatóság kezdeményezésére közbiztonsági érdekből, a Kert esetében pedig kereskedelmi tevékenység megkezdésére és folytatására vonatkozó engedély hiányában. Az üzleteket üzemeltető Marom Klub Kft. a döntések ellen fellebbezett, ezeket azonban a bíróság és a kormányhivatal "a Marom Klub Kft rosszhiszemű és jogsértő eljárása miatt "végül elutasította.

A Mérce ugyanakkor úgy tudja, a fellebbezéssel kapcsolatos döntésről és annak indoklásáról eddig semmiféle hivatalos információt nem kapott.

A hatóság a mai napon felszólította a Kft.-t, hogy az általa birtokolt ingatlanok használatának jogcímét igazolja érvényes szerződéssel, ennek megtörténtéig pedig az üzleteket bezáratta. Amennyiben az igazolás nem történik meg,

a helyeknek végleg be kell zárniuk,

ha pedig új szerződést mutat be a Kft., az egyben új kereskedelmi bejelentést is szükségessé tesz, mely esetén a hatályos helyi rendeletnek megfelelően a jövőben kizárólag 6 és 22 óra között tarthatnak nyitva.

A jegyző utasítására a hatóság a mai napon elrendelte Corvin Club bezárását is.

Ezt egy június 21-én a hajnali órákban végzett rendőrségi ellenőrzéssel indokolják, amelynek során a szórakozóhelyen kábítószereket találtak, és több személy ellen a rendőrség kábítószer birtoklása, valamint kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt bűntető eljárást kezdeményeztek.

A jegyző "közbiztonsági érdekből" az eljárás befejezéséig, de legfeljebb egy évi időtartamra záratta be a Corvin Clubot.