A Jobbik szerint a Fidesz pénzért vett romaszavazatokkal nyerhetett Miskolcon

A cigányság ismét a fideszes választási csalás eszközévé vált - jelentette ki a miskolci időközi voksolásról szólva hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Ma Magyarországon egyetlen egy olyan nemzetiség van, amelyik megvásárolható, ez a cigányság, és egyetlen egy olyan politikai párt van, amely él is rendszeresen ezzel a lehetőséggel, ez pedig a Fidesz

- fogalmazott.

Jakab Péter szomorúnak nevezte, hogy az utóbbi években

"az erkölcsi vesztes általában a politikai győztes",

megjegyezve, ez a kampány ízelítőt adott abból, mire számíthatunk jövőre, az önkormányzati választás előtt.

Jöhetnek majd a kamujelöltek, a vesztegetési kísérletek, jöhetnek ismét a karaktergyilkos lejárató kampányok, és persze a szavazás napján megindulhatnak a transzportok

- mondta.

A politikus jelezte: sajtóhírek szerint vasárnap szervezetten vittek szavazókat, akik ellenételezést is kaptak a voksolásért. Kérdésre válaszolva azt közölte, hogy a két hír közül csak az előbbit erősítették meg saját helyi forrásaik.

Az eredményekből is látható, hogy a Fidesz azokban a körzetekben nyert "brutális mértékben", ahol romák laknak, ha ezeket nem számítanák, nagyon szoros eredmény született volna Miskolcon - jelentette ki.

A hvg.hu írt arról, hogy tudósítójuk fültanúja volt, amint a vasárnapi választás fideszes győztesének ünnepségén egy kormánypárti szervező "transzportról" és "fizetségről" egyeztetett nagy számban érkező "szavazatszállítókkal". Ide tartozik, hogy az ellenzéki jelöltet támogató pártokhoz több bejelentés is érkezett arról, hogy a fideszes aktivisták ötezer forintot ajánlottak állítólag roma szavazóknak a választási részvételért – írják, hozzátéve, hogy az Erdei Sándort támogató ellenzéki pártok bejelentést is tettek a helyi választási bizottságnál.

Forrás
MTI nyomán