Ma Európa egyik legnagyobb izocukor gyárát zsebelte be Mészáros Lőrinc

Nem csoda, hogy már nem akar a polgármesterséggel bajlódni.

A kisebbségi tulajdonos azután jelentette be, hogy eladja tulajdonrészét, miután múlt hónapban az OPUS Global Nyrt. többségi irányítást biztosító megállapodást kötött a TRIGO Kft.-vel és 9 milliárdos fejlesztést jelentett be a tiszapüspöki üzemben.

Az OPUS Global Nyrt. további 25 százalékos részesedést szerez a Kall Ingredients Kft.-ben, mely ügylettel a tőzsdei vállalat kizárólagos tulajdonába kerül Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb, folyékony cukrokat, valamint egyéb élelmiszer-, gyógyszeripari-, és állati takarmány alapanyagokat előállító üzeme.

Az mfor azt írja, hogy a kedden bejelentett tranzakció két lépésben valósul meg: a Konzum PE Magántőkealap a TRIGO Kft.-től megvásárolja a társaság Kall Ingredients Kft.-ben lévő, 25 százalékos üzletrészét, így összesen 70%-os tulajdonossá válik, amely 70%-os üzletrészét nem vagyoni hozzájárulás formájában az OPUS Global Nyrt. rendelkezésére bocsát, a társaság által 2018. február 15. napján közzétett tőkeemelés sorozatban meghatározott feltételekkel. A mai bejelentés által érintett üzletrész apportja a finanszírozásban közreműködő pénzintézetek jóváhagyásától függően 2018. július végéig zárulhat.