Kormányközeli vállalkozókkal fogott össze az MSZP-s politikus, jöttek is a százmilliók

Szerinte ez nem igaz.

Az országos politikában kevésbé ismert, ám a portál szerint a párt budapesti vezetésében befolyásos Czeglédy Gergőről van szó, aki épp a Fidesz 2010-es kormányra kerülése után hozta létre cégcsoportját.

Önállóan indulva 870 millió forintnyi közbszerzést nyert el, míg konzorciumi partnerekkel közösen további 3,9 milliárdnyi megrendelést kaptak. Konzorciumi partnerei között leggyakrabban Várnai Tamás résztulajdonában álló cégek tűnnek fel. Várnai az Andy Vajna tulajdonában álló TV2 igazgazósági tagja, de kapcsolatban áll Mészáros Lőrinccel és Habony Árpáddal is. Akad olyan beruházás is, ahol a szocialista politikus Mészáros Lőrinc cégével dolgozott együtt.

Czeglédy Miklós a Nokiás-dobozos botrányról hírhedtté vált Hagyó Miklós kabinetfőnöke volt, jelenleg azzal a Molnár Zsolttal ápol szoros viszont az MSZP-n belül, akit korábban többen is Fidesz-közeliséggel vádoltak.

A politikus a Direkt36-nak írt felháborodott levelében tagadta, hogy a rendszer haszonélvezője lenne, szerinte Várnai nem NER-lovag, a tendergyőzelmekért pedig keményen megdolgozott, sőt, pártkötődése miatt még rengeteg hátrány is éri, pedig a politika számára csak hobbi.