Ma Kásler Miklóson volt a sor, hogy elmondja, igazából de jól is élünk

Na, ki érzi már a pénzenergiát?

A miniszter elmondta, az adókedvezményeknek köszönhetően 2011 óta mintegy 2250 milliárd forint maradt a családoknál. Azt, hogy ebből mennyi pénz folyt el a sorozatos lehúzások és az emelkedő árak miatt, már nem feszegette a miniszter.

Kásler szerint ráadásul nemcsak a "materiális javakat" növeli a kormány, hanem nagy hangsúlyt fektet az iskolák, óvodák felújítására, támogatására, és mindez jövőre is folytatódik. Ennek igazán örülünk, reméljük a jövőben valakinek az is eszébe jut majd, hogy felvegye a harcot az egyre kritikusabb pedagógushiánnyal, illetve javítson az oktatás egyre romló színvonalán, mert erre jelenleg nem látszik túl nagy törekvés a Fidesz részéről.

A miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt is mondta, hogy a kedvező gazdasági és politikai környezet, valamint az emberek szorgalma miatt történelmi mélyponton van a munkanélküliség az országban (persze, ha a kivándorolt munkavállalókkal és a közmunkásokkal játszott folyamatos statisztikai bűvészkedést nem nézzük, akkor nyilván ez a helyzet). Ugyanakkor az átlagbérek az utóbbi hat évben 51 százalékkal nőttek (az inflációnak köszönhetően pedig ez a fizetések reálértékére nézve alig volt érzékelhető hatással).

Hozzátette: a mélyszegénységben élők helyzetén is változtatott, hogy szinte kizárólag sok közmunkalehetőség van, sőt bizonyos területeken munkaerőhiány is kialakult. Amit eddig semmiféle eszközzel sem sikerült pótolni, de legalább most már azt is tudjuk, hogy erre a Fidesz szerint büszkének kéne lennünk. Éljen.