Doll: „Nekünk mindenképpen gólt kell lőnünk”

A Ferencváros csütörtökön este ütközik meg ismét a Maccabi Tel-Aviv ellen.

„Az eredmény egyelőre a hazaiaknak kedvez, hiszen egy 0-0-ás döntetlennel már ők jutnak tovább, de nem hiszem, hogy erre játszanának. Nekünk mindenképpen gólt kell lőnünk, amire az első mérkőzés alapján jó esélyt látok”

- jelentette ki a lapnak Thomas Doll.

Percekre volt a bravúrtól a Fradi, de még van esély a továbbjutásra

A meccs nem volt túl látványos, ahogy közhelyeket puffogtató kommentátorok mondani szokták, inkább taktikai harc folyt a két csapat között, kevés helyzet alakult ki.A Fradiban bemutatkozott négy új játékos is: a kezdőben kapott helyet az izlandi válogatott - a világbajnoki keretbe végül be nem kerülő - Finnbogason, a ghánai Frimpong, és az NB I tavalyi szezonjának gólkirálya, Davide Lanzafame, míg a Shakhtar Donyeck 2 millió euróra taksált kölcsönjátékosa, Petryak csereként állt be a csapatba.

A német tréner szerint a Ferencvárosnak mindkét kapu előtt nyugodtnak kell maradnia, mert a stabil védekezés mellett maximális koncentrációt igényelnek majd a befejezések is. Elmondta: elégedett volt a zöld-fehérek budapesti teljesítményével, és erőt meríthetnek az első mérkőzésből. Több tervük is van arra, hogy hogyan fordíthatják javukra a párharcot.

„Szeretném, ha összejönne, nem csak magunk, a magyar futball miatt is”

- tette hozzá Doll.

Arról is beszélt, hogy dühösek voltak az első meccs után, hiszen a legvégén csúszott ki a kezükből a győzelem. Hozzátette: ezúttal nem lesz elég 91 percig koncentrálni, a lefújásig élesnek kell maradniuk. Az új játékosokkal erősödött a védelmük, ez pedig idővel „csak jobb és jobb lesz”. Thomas Doll reméli, már a visszavágón is szintet lépnek, és nem kapnak gólt.

„Ha ez így lesz, a támadósor pedig betalál, akkor biztosan a következő körbe jutnak a zöld-fehérek”

- mondta.

Az Origo kérdésére a sérültekkel kapcsolatban elmondta: Botka Endrének, Böde Dánielnek, Davide Lanzafamének és Varga Rolandnak is voltak kisebb fájdalmai, de a héten már mindannyian teljes értékű edzésmunkát végeztek.

A mérkőzésre magyar idő szerint csütörtökön 21:00 órakor kerül sor, és a Duna World fogja közvetíteni.

Fotó: MTI