Megbukott a japán kormányfő elleni bizalmatlansági indítvány

elutasítás

A japán parlament alsóháza elutasította pénteken a hat ellenzéki párt által Abe Sindzó kormányfő ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt. Az alsóházban a kormányzó Liberális Demokrata Pártnak (LDP) többsége van.

Az ellenzéki elégedetlenséget főképpen az úgynevezett Morimoto-ügy váltotta ki, amelyben a japán pénzügyminisztérium idén márciusban elismerte, hogy okiratokat hamisított egy protekciós ügyben.

A botrány tavaly robbant ki, amikor kiderült, hogy a piaci ár hetedéért vásárolhatott állami tulajdonban lévő telket az a magániskola, amelynek a miniszterelnök felesége, Abe Akie lett volna a tiszteletbeli igazgatója, de a botrány miatt elállt ettől. Az ügyről a parlamentnek benyújtott hivatalos okmányokat a pénzügyminisztérium módosította, egyebek mellett törölték belőlük a kormányfő és felesége, valamint Aszó Taró pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes nevét is, és azt a megjegyzést, hogy „kivételes” ügyletről van szó. A szóban forgó magániskola és több más oktatási intézmény tulajdonosa a Moritomo Gakuen vállalat, amely hírek szerint közel áll a miniszterelnök családjához.

A törvényhozás mostani ülésszaka vasárnap ér véget. A miniszterelnök eredetileg arra készült az ülésszak végén, hogy bejelenti indulását a szeptemberi, a Liberális Demokrata Párton (LDP) belüli vezetőválasztásra, hogy harmadszor is ő kerüljön a párt élére. A Japán nyugati részén történt, több mint kétszáz halálos áldozatot követelő rendkívüli esőzések és a kárfelszámolás miatti teendőire hivatkozva a kormányfő későbbre halasztotta a bejelentést.

A párt vezetői tisztségéért több szóba jöhető jelölt is van, de az erőviszonyokat ismerők szerint nem tudnak majd elegendő támogatást szerezni Abe Sindzóval szemben.

Forrás
MTI nyomán
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. december 11. | 16:51
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
1
sss
2019. december 11. | 11:43
Az Országgyűlés döntése értelmében mostantól a Jobbik alelnöke vezeti az egyik legfontosabb bizottságot.
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
Az Országgyűlés döntése értelmében mostantól a Jobbik alelnöke vezeti az egyik legfontosabb bizottságot.

Egy olasz, mások által művésznek mondott furfangos furkó a művészet jegyében egy banánt ragasztott egy falra, amit egy másik, mások által művésznek mondott úr leszedett és megevett, magától értődő módon: a művészet jegyében.

Természetesen egyik sem számít művészetnek, műalkotásnak, csak egy banánnak és evésnek.

Amivel ugyanakkor jó kis üzletet lehet csinálni: a művészetnek hívott banánnal a kitaláló eddig csaknem 400 ezer dollárt keresett, vagyis vannak olyan idióták a világban, akik értik a "globális kereskedelem szimbólumának" szánt banánt.

Aki kíváncsi az érdemtelen emberek nevére és érdemtelen tettükre, ide kattintson.