Orbán-közeli üzletemberek szerezték meg a Dürer Kertet

Előkerül Mészáros és Garancsi neve is.

Egy felszámolási folyamat eredményeképp Orbán Viktor kedvenc focicsapatának tulajdonosa, Garancsi István, valamint Mészáros Lőrinc érdekeltsége tehette rá a kezét a Városliget mellett elterülő 36 800 négyzetméteres telekre, melyen az egyik legfelkapottabb szórakozóhely, a Dürer Kert is található – írja a 24.hu.

Az ingatlant tulajdonló Ajtósi University Kft.-ben lett tulajdonos a Dürer Befektetési Kft., ebbe pedig beszállt Garancsi cége, a Garhartt Invest Zrt. és a Mészáros Lőrinchez köthető Közép-európai I. Magántőkealap.

A portál úgy tudja, a bérlőket 30 napos felmondási határidővel bármikor utcára teheti az új tulajdonos. Itt ugyanis a lap szerint épülhet egy luxusszálloda is, sőt a területen egy, a Széchenyi-fürdő vizéhez hasonló termálvizet termelő kút is található.

A területet még 2007-ben vásárolta meg az Autóker Holding vezetőjének, Ehud Amirnak ingatlanfejlesztője, de az építkezést nem kezdték meg.  Az Ajtósi University Kft.-nek 7 milliárdos adóssága állt fenn, az MKB Bank 2015-ben végrehajtást is indított ellene. 2016 őszén a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. vette át az irányítást, majd meg is indította a cég „stratégiai felszámolását”.