Már a civilek is tiltakoznak a mélyigénytelen beköltözők miatt Miskolcon

Új nyomortelepek.

„Meddig hagyja a Miskolci városvezetés, hogy új nyomortelepek alakuljanak ki elsősorban a kertvárosi övezetekben?” – tette fel a kérdést pénteki sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője és Völgyesi Béláné a Kék Acél Egyesület gazdasági vezetője.

Völgyesi Béláné szerint a Szarkahegyen is egyre rosszabb a helyzet: rozzant épületekbe adnak ki lakcímkártyákat, jellemző az elfolyó szennyvíz, illegális hulladék felhalmozása, és egyre nagyobb problémát jelentenek a drogosok. Az egyesületi vezető úgy látja, a beköltözések folyamata az úgynevezett telepfelszámolással indult meg.

„Jól látszik, hogy a régiek helyett új telepek vannak kialakulóban Miskolcon” – ezt már Pakusza Zoltán mondta. A Jobbik miskolci frakcióvezetője emlékeztetett: többször kérte a városvezetést arra, hogy lépjenek a jelenlegi, szinte feltétel nélküli lakcímkártya-kiadás kapcsán. Jelenleg ugyanis gazdasági épületbe, présházba is kiadható a lakcímkártya és nem feltétel például a megfelelő szennyvíz-elhelyezés sem. Nem véletlen, hogy a zártkerti ingatlanokhoz közeli városrészek közbiztonsága folyamatosan romlik, vonta le a következtetést a politikus.

Ha ezeket a folyamatokat a város nem fogja meggátolni, annak rendkívül negatív közbiztonsági és közegészségügyi következményei lesznek a város északi részén az Újgyőri főtértől Perecesen át Diósgyőrig – zárta gondolatait a Jobbik képviselője.