Mikor kell a falhoz állni? A Magyar Honvédséget is kezdik ráküldeni az ellenzékre?

Németh Szilárd ostobaságát terjeszti a Magyar Honvédség az ellenzékről.

„A jövő évi költségvetés mai szavazásán újra kiderült, hogy Magyarország védelmében az ellenzékre továbbra sem lehet számítani.”

A fenti idézetet nem a Fidesz.hu-n írták, nem a Magyar Idők vagy az Origó adta címnek. A fenti idézetet a Magyar Honvédség hivatalos Facebook-oldala közölte.

Természetesen ezt a választási kampányból ismert közhelyhalmazt nem a hadseregnél találták ki, hanem a honvedelem.hu közölte le Németh Szilárd írását, akiről ugye tudjuk, hogy valamiért a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára lett.

De ez nem mentség: a Magyar Honvédség semmilyen formában nem belpolitizálhat, semmilyen formában nem nyilatkozhat meg pártpolitikai témákban, semmilyen ítéletet nem alkothat közéleti vagy politikai kérdésekben. A Magyar Honvédség a mindenkori magyar állam biztonságáért felelős fegyveres testület, s mint ilyen, a legmesszebb foglalhat helyet a parlamenti vitaköröktől. Ha egy székkel is közelebb ül hozzá, egy idő után jönnek az érveket pótló csőre töltések.

Magyarország talán tényleg azt akarja megmutatni, hogy az egyik párt katonai erővel harcolhat egy másik párt ellen? Mit képzelnek, mi lesz ennek a vége?