35 éve nem látott fordítást produkált az Újpest

Az Újpest az idegenbeli 3-1-es vereség után hazai pályán 4-0-ra ütötte ki a Neftci PFK-t, kétgólos hátrányból magyar csapat utoljára 35 évvel ezelőtt volt képes továbbjutni.

Évtizedekkel ezelőtt is pont az Újpest volt képes erre a teljesítményre a BEK/BL, KEK, és az UEFA-kupa/El-mérkőzéseket figyelembe véve - írja az Nemzeti Sport Online. 1983. szeptember 14-én a Dózsa 2-0-ra kapott ki Görögországban az AEK Athéntól, két héttel később 4-1-re győzött a Megyeri úton a KEK-selejtezőben.

Nebojsa Vignjevic fantasztikus győzelemként értékelte az eredményt a klubhonlapnak:

"Mit is mondhatnék, úgy gondolom, mindent elmondtak a fiúk a pályán. Fantasztikus játék, fantasztikus teljesítmény. Az összecsapáson jó időben lőttük a gólokat, és jól védekeztünk."

A vezetőedző azt is hozzátette, hogy talán az emberek úgy gondolják, könnyű siker volt a tegnapi, "de mi tudjuk, hogy milyen kemény és nehéz is volt ez". Vignjevic üzent az első meccs után kritizálóknak is:

"Remélem, azok az emberek, akik negatív kritikával illették a csapatot az első meccs után, most bocsánatot kérnek majd."

Végül megköszönte a szurkolóknak a buzdítást, a Sevilla ellen következő meccseket óriási dolognak tartja és jó lehetőségnek, hogy tanuljanak egy ilyen kaliberű csapattól.

(fotó: Béli Balázs / alfahir.hu)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András