Hamilton tönkretette a saját időmérőjét, Vettel indulhat az élről Németországban

Német Nagydíj.

Az első percekben néhány helyen még vízfoltos volt a pálya, de ez nem okozott problémát a pilótáknak. A Q1-et a két Ferrari zárta az élen, Räikkönen-Vettel sorrendben, a kiesők: Ocon, Gasly, Hartley, Stroll és Vandoorne.

A legérdekesebb viszont Hamilton esete volt. A brit világbajnok váltója 4-es fokozatban ragadt, meg is kellett állnia, de először még próbálta eltolni az autót a boxutcáig, hátha sikerül javítani a hibát. Ebben sok realitás nem volt, annyira messze járt a garázsoktól.

A visszajátszásból kiderült, hogy Hamilton magának köszönhette a technikai problémát. Az egyik kanyarban elhagyta a pályát, az autó alja akkora ütéseket kapott, hogy elszállt a hidraulikus nyomás. A címvédő legjobb esetben is csak a 15. helyről rajtolhat, ha nem kell váltót cserélni.

A Q2-t nagyjából 7 perccel a vége előtt piros zászlóval félbeszakították, mert Ericsson egy kicsúszás után rengeteg kavicsot vitt fel a pályára.

Az élen Bottas-Verstappen volt a sorrend, a kiesők: Alonso, Szirotkin, Ericsson, Hamilton, valamint az erőforrás-cserék büntetése miatt mindenképpen utolsó helyről rajtoló, így inkább kiálló Ricciardo.

A Q3-ban az első körök után Vettel, Bottas, Räikkönen volt a top3 sorrendje. A második köröknél Kimi elkövette ugyanazt a hibát, amit eggyel korábban: túl szélesen vette az egyik kanyart. Bottas viszont elképesztő időt autózott, Toto Wolff is értetlenkedett a Mercedes garázsában, hogy ez honnan jött elő?! Sebastian Vettel több mint két tizeddel még ennél is jobbat tudott, így ő indulhat a pole pozícióból.

A top3: Vettel, Bottas, Räikkönen. A futam vasárnap 15:10-kor startol.