Fotó: Béli Balázs/Alfahir.hu
2018. 07. 21. 13:24

Gera Zoltán lesz Marco Rossi segítője

Az olasz szakember csütörtök estig még az Európa Ligában szereplő DAC vezetőedzői feladatait látta el, de emellett természetesen a magyar nemzeti együttessel kapcsolatos információkat is elkezdte gyűjteni. Az MLSZ honlapjára felkerült anyagban bemutatják Rossi stábjának tagjait és az utánpótlás-válogatottak edzőit is.

Cosimo Inguscio lesz a másodedző, ő 2012 dolgozott együtt Rossival a Honvédnál. Giovanni Costantino, másodedző, videoelemző, a 2016–2017-es szezonban a Honvédnál, majd a DAC-nál is együtt dolgoztak.

Gera Zoltán szintén másodedző lesz: a 97-szeres válogatott labdarúgó júniusban jelentette be, hogy befejezi pályafutását.

"Számomra ez egy megszokott közeg, viszont mégis teljesen más lesz edzőként visszajönni, mint játékosként. Bár a Fradinál már elkezdtem a munkát, de ez mégis a magyar válogatott, úgyhogy biztos kell majd idő, hogy megszokjam, de nagyon örülök a lehetőségnek, nagyon várom már a munkát. Köszönöm a Ferencvárosnak is, hogy ezt lehetővé tette számomra, és persze Marco Rossinak és az MLSZ-nek a bizalmat.  A játékosok talán eddig is odafigyeltek arra, amit mondtam a pályán vagy a pályán kívül, úgyhogy ebből a szempontból szeretnék minél nagyobb hasznára lenni a stábnak és a csapatnak."

- mondta a portálnak Gera.

Mellettük még két másik olasz, Enrico Limone, kapusedző és Luigi Febbrari, erőnléti edző lesz a szűk stáb tagja.