Lehet, mégis kiderül, hogy milyen feltételekkel használta Hosszú Katinka az állami Duna Arénát

Pénzbírság is járt a tagadás miatt.

A történet azért közérdekű, mert sok-sok milliárd forintnyi közpénzt ment el a Duna Aréna megépítésére, illetve most is az adófizetők pénzéből tartják azt fent. Ezért sem mindegy, hogy piaci vagy haveri alapon hasznosítják a sportlétesítményt.

Az ügy 2017 márciusában kezdődött, amikor kiderült, hogy a szintén sportlegenda Darnyi Tamás úszóiskolája kiszorult a Duna Arénából, ezért a portál rákérdezett az állami cégnél, hogy milyen feltételekkel jutott oda be Hosszú Katinka cége.

Nem árulták el, sőt, de úgy néz ki, sokáig már nem titkolózhatnak.

Jellemző, a bíróság 500 ezer forint pénzbírságot is kiszabott a Bp2017. Kft.-re, miután tagadta, hogy birtokában lennének olyan szerződések, amelyeket Hosszúék cégével kötött. A perben azonban a 24.hu bizonyította, hogy korábban éppen a Bp2017 Kft. tudatta a lappal, hogy egy szerződést biztosan kötött a céggel - olvasható a cikkben.

A 24.hu arról is ír, hogy a bíróság a per közben figyelmeztette a Bp2017 -et, hogy megbünteti, ha valamelyik tényállításáról nyilvánvalóan bebizonyosodik, hogy valótlan. Minthogy ez megtörtént, a legnagyobb kiszabható pénzbírság megfizetésére kötelezte az állami céget, amely azóta fellebbezett ebben az ügyben is.

Eddig ingyen használták, ezután fizetniük kell Hosszú Katinkáéknak a Duna Arénáért?

Balogh Sándor, a Budapest 2017 Kft. gazdasági igazgatója sajtóebéden ismertette, hogy Hosszú Katinka és Shane Tusup egyesületének, az Iron Aquaticsnek május 31-én lejár a Duna Aréna használatára kötött szerződése - írja a 24.hu.Azok a klubok és szövetségek, amelyek használják az uszodát, bérleti szerződést kötöttek a Budapest 2017 Kft.-vel, de Hosszúéknak csak használati szerződése van, ami azt jelentheti, hogy ingyen kapják meg az uszodát.