Eb-negyeddöntő: könnyen verte Szerbia a magyar férfi vízilabda-válogatottat

Sima volt.

A szerbek esélyeshez méltón kezdték a meccset, villámgyorsan bevágtak kettő gólt és nullán tartották a magyar csapatot, Nagy Viktor kettő védése kellett ahhoz, hogy ne legyen 4-0, támadásban gyengék voltunk, kapufáig jutottunk csak, ezután Nagy Viktor védett újra. 3-0-nál időt kért Märcz Tamás, hiába, 4-0 az első negyed.

A második negyed ott folytatódott, ahol az első befejeződött: szerb góllal. A védekezésünk legalább rendben volt, a támadásaink hatékonysága viszont nulla, egészen a fél perccel a nagyszünet előtt megszerzett első gólunkig: Bedő csavart.

A harmadik negyed magyar góllal indult, ismét Bedő volt eredményes, 5-2, hamar jött a szerb válasz. A védekezésünk továbbra is jó, a támadásunk továbbra is gyenge volt, de Zalánki bombájával zárkóztunk 6-3-ra, ezúttal is érkezett a szerb válasz, 7-3 volt az állás az zárónegyedre forduláskor.

Volt két emberelőnyünk is a negyedik negyedben, de nem tudtunk zárkózni, pedig lehetőségünk lett volna rá, mert a védekezés jól működött. Manhercz megúszása után 7-4-re jöttünk négy perccel a duda előtt, de csodát már nem tudtunk tenni, kimaradtak a helyzetek, a vége 8-5.

A magyar csapat az 5-8. helyért játszhat.

(fotó: Illyés Tibor / MTI)