Tiborcz üzlettársa ma is nyert közbeszerzést

A baloldali kötődésű Kipszer elszúrta a pályázatot.

Ezúttal nem a rendszeres tendergyőztes West Hungária Bau, hanem másik résztulajdonában álló vállalkozás, a Fodor Kft. révén nyertközbeszerzést Tiborcz István üzlettársa, Paár Attila – vettük észre az uniós közbeszerzési értesítő mai számában. A cég az FK System Kft.-vel konzorciumban 3 milliárd forintért (plusz 152 millió forint tartalék) újíthatja fel a győri vásárcsarnok épületét.

A pályázaton a Fidesz-kötődésű cég mellett indult még a baloldali kötődésű, és az MSZP-kormányok alatt rendszeresen megbízásokat nyerő Kipszer is. E cég igazgatósági és e minőségében cégjegyzésre jogosult tagja ifj. Puch László, az egykori MSZP-pénztárnok fia is. Ám a Kipszer ajánlatát érvénytelennek nyilvánították, ugyanis – mint az a közbeszerzési adatbázisban fellelhető összegezésből kiderül – a pályázat nem tartalmazta az előírt alkalmassági és érvényességi nyilatkozatokat, szakmai ajánlatot, benne az értékelési szempontok szerinti értékeléshez és az elbíráláshoz előírt szakmai tartalmat. Emellett az ajánlatkérő által megkövetelt ajánlati biztosítékot sem bocsátotta rendelkezésre.

Paáréknak a pályázat szerint a meglévő épület vázszerkezetének megtartása mellett kell az újonnan kialakított telektömbben a jelenlegi piac helyén, azonos alapterületen és szintszámban a jelenleg üzemelő funkciókat (vásárcsarnok, kereskedők utcája és parkoló) elhelyezni. A mostani, 2224,67 négyzetméteres vásárcsarnokot 4396,6 négyzetméterrel fog bővülni, így az új épület 6621,27 négyzetméteres lesz.

A Fodor Kft.-ből Paár Attila és tulajdonostársa, Fodor Géza az elmúlt nyolc évben összesen 225 millió forint osztalékot vett ki.