Pokolgépes merénylet történt a parlamenti választások napján Pakisztánban

A robbanás egy szavazóhelyiség közelében történt. A sebesülteket kórházba szállították. Öt ember válságos állapotban van, ezért nem kizárt, hogy emelkedni fog a halálos áldozatok száma.  

A Szamaa tévécsatorna által bemutatott videofelvételeken egy elégett rendőrségi autót lehetett látni, illetve azt, hogy a helyszínt elkerítették. 

Egy rendőrségi tisztviselő elmondta, hogy a támadó motorkerékpáron érkezett, és sértetlenül került ki a merényletből. A támadásban 10-15 kilogrammnyi robbanóanyagot használt, amelybe csavarokat, szögeket és csapágygolyókat rakott.   

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára a merénylet elkövetését. A szervezet az általa működtetett Aamák hírügynökségben tette közzé az erről szóló közleményét. 

Pakisztánban szerdán kezdődtek a választások, amelyeken a törvényhozás alsóházának, valamint a regionális parlamentek képviselői helyeiről szavaznak. A választási kampány idején is történtek erőszakos cselekmények. Július 13-án egy választási kampánygyűlésen Beludzsisztán tartományban, a Kvetta városhoz közeli Másztungban egy öngyilkos merénylő támadásában mintegy 130-an meghaltak.