Shane Tusup teljesen felszívódott, Hosszú új klubot alapított

Iron Swim

Shane Tusup egy ideje már semmilyen megkeresésre nem reagál, így Hosszú Katinka kénytelen volt lépni a közös vállalkozások ügyében. Az Iron Aquatics egyesület és az Iron Corporation Kft. a házaspár tulajdonában áll.

A háromszoros olimpiai bajnok ezért átnevezte a klubot Iron Swim-re, amely jogilag nem az Aquatics utódja, de gyakorlatilag ugyanazt a munkát végzi. Az úszószövetség már fel is vette őket a tagnyilvántartásba.

Az edző

Augusztus 3. és 9. között rendezik a glasgow-i Európa-bajnokságot, valószínűleg Hosszú is medencébe száll, de nem tájékoztatta Sós Csaba kapitányt arról, hogy melyik számokban fog indulni. 

"Mivel magamra maradtam, döntenem kellett, Katinkát azokban a számokban neveztem, amelyeket tavaly, a budapesti világbajnokságon is választott, vagyis kétszász gyorson, száz és kétszáz háton, kétszáz pillangón, kétszáz és négyszáz vegyesen. És ha csak másként nem nyilatkozik, a magam részéről nem számolok vele a váltóversenyeken sem"

 - mondta a kapitány a Nemzeti Sportnak.

Az már korábban bejelentésre került, hogy az Eb-re való felkészülést Hosszú korábbi edzője, Dave Salo irányítja majd. A lap úgy tudja, hogy a korábban viharosan zárult kapcsolat tényleg csak a tornáig éled újra, utána Petrov Árpád lehet a bajnoknő trénere, aki jelenleg Svájcban utánpótláskorú úszókkal foglalkozik.

(fotó: Soós Lajos / MTI)