A budapestiek 43 százaléka egyértelműen elutasítja az atlétikai világbajnokság megrendezését

A budapestiek 43 százaléka egyértelműen elutasítja az atlétikai világbajnokság megrendezését

A Medián kutatása szerint a fővárosi lakosság erősen megosztott a budapesti atlétikai világbajnokság ügyében. A rendezést 43 százaléknyi válaszadó mereven elutasítja, 34 százalék viszont mindenképpen támogatja. 20 százalék akkor fogadná el, ha nem kerülne sok pénzbe az esemény. Három százaléknak nincs véleménye.

Országos szinten 45 százalék egyértelműen ellenzi, 28 százalék mindenképpen támogatja, míg 21 százalék abban az esetben bólintana rá, ha nem túl drága. Hat százaléknak nincs véleménye.

Párttéma?

A Medián mérése szerint az ellenzéki szavazók 57 százaléka semmilyen körülmények között nem támogatja a világbajnokság megrendezését, a Fidesz szavazók körében 47 százalék feltétel nélkül az esemény mellett áll, 30 százalék ellenzi.

Az országos reprezentatív felmérés során 1200 főt kérdeztek meg november 28. és december 5. között.

Egyre inkább úgy néz ki, hogy megépülhet az atlétikai stadion Budapesten

Az én városomban addig nem épül új stadion, amíg nincsen minden kerületben CT - mondta Karácsony Gergely még szeptemberben egy sajtótájékoztatón. A politikust azóta Budapest főpolgármesterévé választották, és kiderült, hogy a multifunkciós kézicsarnok mégis megépülhet, valamint most úgy néz ki, hogy a megfelelő feltételek teljesülése esetén az atlétikai stadion is zöld utat kaphat.

(hvg.hu)