Orbán Viktor tőszomszédságában is van luxuslakása a hírhedt ukrán maffiózóknak

Az odesszai gengszterek tudják, hova kell költözni.

Az ingatlanpanamával kapcsolatos első információk még a Paradise Papers néven elhíresült offshore-botrány kapcsán szivárogtak ki. Az Appleby ügyvédi iroda adatbázisából derült ki, hogy az ukrán maffia Londonban is felütötte a fejét.

Az olajbizniszből, fegyver- és drogkereskedelemből megvastagodott ukrán gengszterek előbb Olaszországba, majd Nagy-Britanniába tették át székhelyüket.

A bűnbandának két vezetője volt: Alexander Angert és Genagyij Trukhanov, aki ma Odessza polgármestere.

A londoni luxuslakások tulajdonosa papíron a 22 éves Anna Angert, Alexander Angert lánya, aki gyerekkora óta Londonban és Budapesten is számos ingatlant birtokol ilyen módon.

A londoni lakások egyenként is több milliárdot érnek, míg a magyar fővárosban lévők összértéke a legóvatosabb becslés szerint is minimum egymilliárd forintra rúg.

A Napi.hu több olyan, hegyvidéki luxuslakásra is bukkant, melyet Anna Angert nevére jegyeztek be, és amelyeknél nem puszta névazonosságról van szó, mivel a tulajdonos személyi adatai minden esetben megegyeznek.

A XII. kerületi ingatlanok között olyan társasházi lakás is akad, amely önmagában 200 négyzetméter, de 100 négyzetméteres terasz is tartozik hozzá, ahonnan kiváló rálátás nyílik a Parlamentre. A mesés panoráma és az elegáns környék fontos szempont lehetett a vásárlás során.

Az egyik ingatlan ráadásul Orbán Viktor miniszterelnök otthonától nem messze, a Béla király úton található.

A portálnak az ingatlanok szomszédsága úgy nyilatkozott, hogy még sosem találkoztak a hírhedt maffiaklán tagjaival.