Hamilton simán nyerte a Magyar Nagydíjat, Bottas kétszer is ütközött

Hungaroring.

A rajt különösebb izgalmak nélkül zajlott, Vettel elment a Bottas mögé beragadó Räikkönen mellett, sok helycsere nem történt.

A futam első felében a 12. helyről zárkózó Ricciardo előzései jelentették az izgalmat, Verstappen már az elején kiállt motorhiba miatt, Kimi vízhiánnyal küzdött, mert nem kötötték össze a rendszerrel a szívószálat.

Ricciardo tempója alapján, ha nincs a tegnapi eső, komoly esélyük lett volna minimum a dobogóra. Az ausztrál simán feljött az ötödik helyig erőből.

A boxkiállások után Hamilton, Bottas, Vettel volt a sorrend, a Ferrari német pilótája egy lassú kerékcsere után friss gumikon eredt a Mercedesek nyomába, de beragadt Bottas mögé, olyannyira, hogy Räikkönen is utolérte őket.

Vettel a 66. körben rászánta magát az előzésre, el is ment Bottas mellett, viszont amikor visszahúzott elé, összeütköztek. Bottas első légterelője megsérült, Vettelnek a diffúzora károsodott, de tovább tudtak menni. Nehéz megítélni a helyzetet, Vettel már a finn előtt járt, Bottasnak pedig nem nagyon volt helye hova menni.

Végül Ricciardo is utolérte a sérült autóval lelassuló Bottast, a célegyenes után már mellette volt, a Mercedes pilótája gyakorlatilag megtorpedózta oldalról a Red Bullt, ők is összeütköztek.

Végül a csapat szólt Bottasnak, hogy az ütközés miatt jobb lesz, ha visszaadja a pozíciót az ausztrálnak, ami így is történt.

A top10: Hamilton, Vettel, Räikkönen, Ricciardo, Bottas, Gasly, Magnussen, Alonso, Sainz, Grosjean.

(fotó: Balogh Zoltán / MTI)