"A választások megnyerése jelentős részben logisztikai feladat, nem csupán politikai"

Volner János gondolatai Vona Gábor beszédéről.

Volner örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy rajta kívül egy másik jobbikos politikus is kimondta:

"A választások megnyerése jelentős részben logisztikai feladat, nem csupán politikai."

A párt alelnöke elárulta, hogy korábban már benyújtott egy saját tévécsatornára vonatkozó üzleti tervet a Jobbik vezetőségének, ám akkor ezt az elnökség nem támogatta. A jövőben azonban elképzelhetőnek tartja, hogy jó fogadtatásra találjon egy ilyen elképzelés, mert most már kellő anyagi források is rendelkezésre állnak majd.

Volner János Vona beszédére utalva azt is kiemelte: ő rendíthetetlenül hisz abban, hogy tisztességes politizálással választást lehet nyerni, és abban is, "ha bántanak, vissza kell ütni, méghozzá kőkeményen!"

A Jobbik választási eredményével kapcsolatban az alelnök a következőképpen fogalmazott:

"Az elkövetett hibákkal, rossz döntésekkel szembe kell nézni és nem lehet a valóság tagadásába menekülni."

Volner szerint a Jobbiknak világos irányt kell szabnia politikájában, szükség van arra, hogy az emberek tudják, mik a párt célkitűzései.

"A választók csak akkor fogják lecserélni a Fideszt, ha a kihívójáról egyértelműen lehet tudni, hogy mit akar, milyen az értékrendje valamint milyen jövőképet kínál a magyarság (és nem csak Magyarország) számára"

- áll az ellenzéki honatya bejegyzésében. Hozzátette: május óta dolgozik "egy új, a XXI. század kihívásaira reagálni képes, nemzeti értékrendű politikai stratégia megalkotásán", amit augusztusra fejez be, melyhez reméli az elnökség támogatását.

"Egyetlen, nagy célunk lehet: a magyarság megőrzése és felemelése. Mindent ennek kell alárendelnünk - és ezt magunkkal kell kezdeni"

- zárta sorait a jobbikos képviselő.

(Fotó: Béli Balázs / Alfahír)

Vona Gábor: „ma már azt gondolom, hogy vissza kellett volna ütni"

Vona Gábor, a legerősebb ellenzéki párt korábbi elnöke, a Jobbik IT keszthelyi táborában tartotta első nyilvános szereplését az áprilisi választások után. A politikus nem beszélt a személyes jövőjéről, azt viszont elárulta, rá már a polgári körök időszakában sem gyakorolt semmilyen hatást Orbán Viktor.