Ez a menő! A propaganda-államtitkár szerint nőtt a hazai focimeccsek nézőszáma

És ennek egyik oka, hogy stadionokat építettet a Fidesz, meg persze az is, hogy most már kamerákkal figyelik a szurkolókat, akik csak a névre szóló jegyekkel léphetnek be létesítményekbe.

Szilágyi György és Apáti István jobbikos országgyűlési képviselők írásban fordultak Orbán Viktorhoz, emlékeztetve a miniszterelnököt egy korábbi kijelentésére a pirotechnikáról, miszerint

"nem igazi a hangulat nélküle és nem érti, az MLSZ miért tiltja."

Valamint ígéretet is tett arra, hogy a kormánypárti politikusok meg is szavaznának egy erre vonatkozó módosítót.

Az ellenzéki politikusok arra is felhívták a figyelmet,

"az elköltött súlyos közpénz milliárdok ellenére a szurkolók nem tértek vissza a stadionokba".

Sajnálatos módon nem Orbán Viktor, hanem csak a propaganda-államtitkár, Dömötör Csaba válaszolt (és egészen elképesztő módon, egyszer sem hozta szóba Vona Gábort). A kormánypárti politikus elismerte, "örök vita tárgyát képezi az, hogy kell-e szabályozni a pirotechnikai eszközök birtoklását és használatát", ugyanakkor konkrét állásfoglalásra már nem futotta tőle, csak annyit biggyesztett hozzá a megjegyzéséhez, hogy azt nemcsak az MLSZ, de az UEFA, és a FIFA is tiltja.

Aztán jött az, aminek jönnie kell - válasz a csillagkapun túlról:

"Szeretném arra is felhívni a figyelmüket, hogy a labdarúgó-mérkőzések nézőszám-növekedésében nagy szerepet játszottak a stadionépítések, korszerűsítések, mint ahogy a kamerarendszerek kiépítése, valamint a névre szóló jegyértékesítés bevezetése is."

Egyébiránt a legutóbbi Nb1-es forduló kifejezetten látogatott volt, legalábbis a Nemzeti Sport adatai szerint. Az Újpest szombathelyi vendégjátékát látták a legtöbben a helyszínen (4965 néző), de a Diósgyőr-Felcsút (4349) valamint az MTK-FTC (4079) is jól produkált.

(Címlap- és borítókép: jelenet a Diósgyőr-Mezőkövesd meccsről - azokon a székeken pont nem ült senki).

sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".