Kisberk Szabolcs két szerkesztőjével együtt távozik az N1TV-től

Kisberk Szabolcs, Szilvási Péter és Magyar Klára egy videót tettek közzé erről szerda reggel.

A fenti videót tette közzé szerda reggel az N1TV Facebook-oldala "Ennyi volt!"-kommentárral. Ebben Kisberk Szabolcs, az N1TV főszerkesztője, valamint Szilvási Péter, a főszerkesztő-helyettese és Magyar Klára, az egyik szerkesztője mondanak el pár mondatot, miszerint - a Jobbik választási szlogenjére utalva - nekik még tiszta a kezük, magyar a szívük és a józan eszükre hallgatnak.

Az N1TV-t (és az Alfahírt) kiadó Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány kuratóriumi elnökétől, dr. Silhavy Mátétól megtudtuk, hogy váratlanul érte a videó, és egyelőre még nem tudott beszélni Kisberkékkel. Azt ugyanakkor elmondta, hogy az N1TV a távozásukkal nem szűnik meg, régi-új emberekkel hamarosan folytatja működését. Később az alapítvány egy közleményében még annyit hozzátett, hogy az N1TV élére megbízott főszerkesztőnek Lánczi Richárd, eddigi szerkesztő került.

Kisberk Szabolcsot is elértük, aki elmondta, hogy "nagyon sok minden megváltozott az elmúlt hónapokban, nem ugyanaz már a helyzet, mint amikor idejöttem", és felidézte az első interjúját, amit még nekünk adott főszerkesztővé válásakor. Hozzátette, nem tudja még, hogy hol fogja folytatni, nem egy másik ajánlat miatt távozott, a többiek nevében pedig nem szeretne beszélni. Szilvási Péter pedig annyit mondott kérdésünkre, hogy vannak tervei, és hamarosan erről lehet is majd hallani. 

Emlékezetes, hogy hasonló videóval távozott 2015 februárjában az akkor a HírTV-s Célpontot vezető Kisberk. Akkor a Simicska és Orbán között kirobbant háború vonatkozásában jelentették ki a távozásukkor, hogy "Orbán nem geci". Kunfalvi Nóra és Losonczi Kata aztán nem sokkal később a kormánypárti médiához igazolt, Kisberk pedig az N1TV főszerkesztője lett. 

Egyébként a mai délelőttön várhatóak nagy bejelentések a HírTV-nél is, mivel a tulajdonosváltás után állománygyűlést hívtak össze.