Jobbik: A HírTV elfoglalásával épül ki a fideszes véleményterror

Vissza a 70-es évekbe.

Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott:

"az egykori SZDSZ-es holdudvar által képviselt liberális véleményterror utódjaként most épül ki a fideszes véleményterror".

Az SZDSZ legjobb tanítványa maga Orbán Viktor - folytatta - , aki szerint a média egyfajta kollektív tudatmódosító szer. 

Hozzátette:

bolsevik hagyomány az, amit a miniszterelnök képvisel, azaz az ellenvélemények és általában az alternatív gondolkodás megsemmisítése.

Hegedűs Lorántné értékelése szerint azért történt mindez, mert Magyarország gazdasági válság küszöbén áll, ezért az Orbán-kormánynak igazán fontos most, hogy mindenfajta ellenvéleményt kiirtson a közéletből. Szerinte nincs válasz alapvető gazdasági, társadalmi problémákra, a nemzeti sorskérdésekre. Ha igaza lenne a Fidesznek bármiben is, akkor ütköztetné véleményét másokéval.

Sajtószabadság - vissza a 70-es évekbe (2018.08.02)

Hegedűs Lorántné sajtótájékoztatója

Az alelnök azt mondta, a Fidesz nem tudja és nem is akarja megvédeni a véleményét, ezért inkább arra törekszik, hogy egysíkúvá butítsa le a médiapiacot.

"A HírTV hűlt helyén éppen most jön létre az Echo TV 2.0, előbbit is nyilvánvalóan állami hirdetések útján fogják közpénzekkel kitömni, hogy 0-24 órában kormánypropagandát sugározzon."

Hozzátette: szerdán erődemonstráció volt, amikor kvázi karhatalmi eszközökkel foglalták el tévéstúdiót és

"zengett a győzedelmi ének Orbán vad népe ajkain".

Hegedűs Lorántné különösen fontosnak nevezte az értelmiség megnyilatkozását az ügyben. Azt mondta, a jobbikosok "utolsó csepp vérükig" küzdeni fognak azért, hogy a szabad vélemény eljusson az emberekhez.