Ez lehet az év küzdősport eseménye

Az ír Conor McGregor két éves pihenő után Las Vegasban, a UFC 229-en tér vissza az oktagonba. Ellenfele a könnyűsúlyú világbajnok, Khabib Nurmagomedov lesz.

Némi közös múltjuk már van a feleknek: McGregornál április elején elpattant valami, és több társával rárontott egy harcosokat szállító kisbuszra, amin ott ült Nurmagomedov is. Az ír többek között egy kézi targoncát vágott járműhöz, ami után letartóztatták, majd pénzbüntetés megfizetésére és közmunkára ítélték.

McGregor utoljára 2016 novemberében szerepelt a UFC-ben, akkor a második menetben technikai K.O.-val győzte le Eddie Alvarezt. Közben egy bokszmeccsen ringbe szállt Floyd Mayweather ellen, arról az összecsapásról itt írtunk:

McGregor helytállt, de elfáradt: Mayweather technikai KO-val győzött

A felek az ökölvívás szabályai alapján feszültek egymásnak, ami egyértelműen Mayweather malmára hajtotta a vizet. McCregor még soha nem harcolt 12 meneten keresztül, nagyobb kesztyűket kellett használnia, mint az MMA-ban. McGregor nagyon koncentráltan lépett a szorítóba, Mayweather inkább csak vigyorgott. Az ír ketrecharcos rögtön nekirontott ellenfelének, a sorozatos lábcserékkel és a félelmetes gyorsasággal úgy tűnt, hogy meglepte az amerikait.

Khabib 26-0-s mérleggel áll, még soha nem győzték le, Conornál 21-3 az arány. Az ír sztár visszatérése óriási szenzáció, a meccsből pedig könnyen az év küzdősport eseménye lehet, ha már most nem az.

Az izgalmakat garantálja, hogy a kaukázusi avar származású bunyós erőssége a birkózás, amiben McGregor nem túl erős, viszont az állóharc nem ízlik Khabib stílusának, ebben az ír sokkal jobb nála.