Jáky-Szabó Gergely híradós is távozik a Nyerges TV-től

A kormánypárti Magyar Idők számolt be róla, hogy Jáky-Szabó Gergely, a Hír TV híradósa és legutóbbi reklámkampányának arca is távozik a "visszatért" csatornától.

A tévé vezetése nevében Szikszai Péter cáfolta, hogy a műsorvezető helyére az M1-es Rabb Ferenc érkezne.

A budapesti főpolgármesterségre pályázó Puzsér Róbertről, illetve az általa vezetett Sznobjektív sorsáról állítólag még nem tárgyalt a Hír TV új vezetése. A fenegyerek megmondóember egyelőre nem adta be felmondását, és nem is bocsájtották el.

A Hír TV vezérigazgató-helyettese a Magyar Időknek korábban elmondta, hogy tizenkét műsort szüntettek meg, a csatornánál dolgozó csaknem 300 emberből pedig péntekig tízen mondtak fel, másik hét munkatársat pedig kirúgtak.

A Riporterek Határok Nélkül szerint a Hír TV lerohanása a sajtószabadság újabb sérelme, a Fidesz szerint SOROS

A szervezet szerint „a Fidesz-szövetségesek átvétele megerősíti, hogy a kormány eltökélt a média feletti kontroll megszerzésében".Hozzáteszik: a hatóságok mindinkább visszaszorítják a sajtó függetlenségét, és ellehetetlenítik azt a képességét, hogy ellenőrizze a demokráciát.Az RSF nem csak azt látja problémának, hogy Fidesz médiatábora évek óta erősödik, hanem azt is, hogy a megszerzett sajtótermékeke az ellenzék elhallgattatására használják.