Nem csak a 2Rule létezik a magyar sportszermárkák piacán

Ők azonban nem kapnak állami pénzt.

Nem a 2Rule az első magyar sportszermárka, viszont a gigantikus állami támogatás révén könnyen felülkerekedhet a közpénzben nem részesülő magyar sportszergyártókkal szemben – derül ki a Népszava cikkéből. A felcsúti oligarcha, Mészáros Lőrinc 2Rule-jai már eddig is százmilliós nagyságrendű médiatámogatást kaptak.

Eközben Szöllősi György, a Mészáros tulajdonolta Nemzeti Sport főszerkesztője azt nyilatkozta, „nem az az abszurd, hogy létrejön egy saját, magyar, nemzeti sportmárka, hanem az, hogy mindeddig ilyen nem létezett”. Ami a Népszava összesítése szerint egyszerűen nem igaz. A lap gyűjtése szerint újra létezik például a Senior-Méta márka, mely magyar alapanyagot használ, miközben a Mészáros-cég török és kínai szövetet használ és a termékek mindössze 20-30 százaléka készül Magyarországon.

Kiderült, hogy Mészáros Lőrinc igazán magyar sportszereit külföldön gyártják

Enyhén PR-izű cikket közölt a kormánypárti Magyar Idők Mészáros Lőrinc sportmárkájáról, a 2Rule-ról. A lapnak Kővári Ágnes, a társaság vezérigazgatója elmondta: - a cég máris több magyarországi varrodának ad munkát,- a Puskás Akadémia, a Haladás és a Diósgyőr után a válogatottak is Mészáros-féle mezekben játszanak majd,- Kecskeméten, Jászberényben, Szombathelyen folyamatosan gyártják a mezeket,- bár érkeztek külföldi ajánlataik az előállításra, visszautasították őket, mert elkötelezett szándékuk, hogy a termékek kizárólag Magyarországon készüljenek,- a hazai sportvilág milliárdokat fizet a nagy külföldi sportszergyűrtó cégeknek, így a multik húznak hasznot a területről.

További – állami támogatásban nem részesülő – magyar sportszermárkaként említi a Népszava a Toti Sportot (ökölvívás, kézilabda), a Diapolót (vízilabda), a legendás Tisza pedig a paralimpiai csapat támogatója. Pikáns, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatója, Kővári Ágnes a Mészáros-márka tulajdonosa Magyar Sportmárka Zrt. ügyvezetője és társtulajdonosa is.

(Nyitóképünkön Molnár Gábor, a felcsúti Puskás Akadémia játékosa látható, akinek 2Rule meze a Diósgyőr elleni NB I-es mérkőzés 12. percében szakadt el.)