A Jobbik is kiáll a diákhiteles apákért

Farkas Gergely erre szólítja fel a kormánypárti ifjúsági szervezeteket is.

Farkas Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke csütörtökön közleményben írta meg, hogy a Jobbik üdvözli és támogatja, hogy a HÖOK és az alapvető jogok biztosa is kérvényezi a kormánytól a diákhitel elengedésének feltételeinek újragondolását, kiszélesítve ezen kedvezmény jelenlegi kereteit. Ugyanis az alapvető jogok biztosának megállapítása szerint is a jelenlegi rendszer diszkriminatív módon nem vonatkozik a diákhitellel rendelkező apákra.

A Jobbik már 2014-ben is és azóta többször kezdeményezte, hogy az állam részben vagy egészben engedje el a gyermeket vállalóktól a diákhitel-tartozást.

"Javaslatunk azonban a kormány rendeletével ellentétben nem tartalmaz családon belüli diszkriminációt, így az édesanyák mellett az édesapákra is kiterjesztenénk ezt a családtámogató intézkedést. Sajnálatos, hogy a kormány ezt nem vette figyelembe, és szánalmas, hogy a kormányzó pártok ifi-szervezetei, a Fidelitas és az IKSZ egyszer sem emeltek szót a fiatal édesapák érdekében"

- értetlenkedett a jobbikos országgyűlési képviselő.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy a HÖOK kérvényét és a komoly aggályokra rámutató alapvető biztosi jelentést figyelembe véve haladéktalanul tegye meg a vonatkozó rendelet módosítását, és számolja fel a jelenlegi ésszerűtlen, igazságtalan és diszkriminatív állapotot - olvasható a közleményben.

"A Fidelitast és az IKSZ-et pedig arra kérjük, tegyék egyértelművé: hajlandóak-e kiállni a fiatal édesapák mellett a diákhitel elengedésével, vagy ezúttal is csak biodíszletként szerepelnek a kormány mögött"

- hangsúlyozta Farkas Gergely.