Ingyen jogosítványt vagy nyelvvizsgát szerezhetnek a Vöröskereszthez csatlakozó önkéntesek

Megéri önkénteskedni.

Az önkéntesség népszerűsítését célzó kampány tavaly novemberben vette kezdetét. Azóta a résztvevők táborokban, rendezvényeken, és elsősegélynyújtó helyeken segíthetik a Magyar Vöröskeresztet.

Az önkéntesek munkáját támogatással ismeri el a szervezet. A programban ingyen jogosítványt és nyelvvizsgát is szerezhetnek azok a 18 és 22 év közötti érettségizett fiatalok, akik nem tanulnak tovább, és nincs munkaviszonyuk sem.

Grúbert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének igazgatója elmondta, hogy jelenleg több mint 20-an vannak megyeszerte, akik élhetnek a lehetőséggel. Vannak, akik jogosítványt szereztek, van, aki nyelviskolába jár.

Remélik, hogy most, hogy a felvételi ponthatárok kiderültek, „most is van egy olyan helyzet, hogy akit esetleg nem vettek fel, ő erre tudja fordítani majd az idejét. Várjuk továbbra is a jelentkezőket”

Az 5 milliárd forint uniós támogatásból megvalósuló programban országszerte háromezer fiatal szerezhet ingyen jogosítványt, vagy nyelvvizsgát.