Kevés, olykor penészes ételt kapnak a határra kivezényelt rendőrök

168 Óra: jórészt maguknak kell fedezniük az ellátásukat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság következetesen cáfolja, hogy drasztikus lenne a hiány a rendőrségi állományban, és állítják, hogy elég rendőr van Magyarországon – írta a 168 Óra. Hozzátették: a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint idén fél év alatt összesen 8,5 milliárd forint túlórapénzt fizettek ki a rendőrségi állománynak. A lap ezért arról érdeklődött az ORFK-nál, hogy a meglévő állományban milyen körülmények között dolgoznak a rendőrök. Válaszukban azt írták: „megfelelő körülmények” között teljesítik szolgálati feladataikat.

A 168 Óra azonban úgy tudja: a határvédelemnél három év alatt sem sikerült megoldani a szolgálatot teljesítő rendőrök ellátását. Rengeteg panasz érkezik például az ételre, mind a mennyiséget, mind a minőséget illetően – írta a lap.

168 Óra arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyar Rendőrök és Katonák, Veletek Vagyunk Facebook-oldalára feltöltött fotón is a penészes ételt lehet látni, amit a határvédelemnél szolgálatot teljesítő Készenléti Rendőrség tagjai kaptak. Az oldalt érdemes böngészni további képekért.

A panaszok között szerepel, hogy a rendőrök a körülmények miatt kénytelenek saját ellátásukat fedezni, a határnál órákon át, fából készült tákolmányokból kell lesni télvíz idején is a migránsokat, ahelyett, hogy éjjellátó drónokkal figyelnék a területet egy fűtött konténerből. Valaki arra is panaszkodott, hogy nem tud előrelépni és családot tervezni. A 168 Óra emlékeztetett rá, hogy egyébként teljesen feleslegesen vezénylik a határra a rendvédelmiseket, a rendőrség szerint ugyanis senki nem akar betörni Magyarországra.

Fotó: Béli Balázs/Alfahir

Döbbenetes képek: embertelen körülmények között dolgoznak a határt védő rendőrök

A sárba kivezényelt rendőrök maguk építettek valami fedezéket az eső ellen. A bakancsuk átázott, a bokáig érő sárban és pocsolyákban így az általuk gyújtott tűzön próbálták megszárítani zoknijukat. Egyikük a tűzön próbál egy krumplit megsütni, ebből arra lehet következtetni, hogy az ellátásuk sem volt éppen fejedelmi.