Zsarolás és kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat a volt MSZP-s képviselő ellen

Simonka Csaba korábban tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

Bár az ügyészség nem közölt nevet, az Index azt írja: az ügyvéd Simonka Csaba, az MSZP volt óbudai önkormányzati képviselője, aki december óta előzetes letartóztatásban van, a bíróság ugyanis úgy vélte, hogy fennállna a bizonyítékok eltűntetésének és a bűnismétlés veszélye.

Az ügyészség csütörtöki közleményében az áll:

a helyi önkormányzati képviselőként is tevékenykedő budapesti ügyvéd 2017 nyarán egy öröklési szerződés ügyében az örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az érintett budapesti ingatlan általa örökölt tulajdoni hányadát hatmillió forintért - a valós értéknél alacsonyabb árért - adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre.

A sértett a fenyegetés hatására aláírta az ingatlanrész eladásáról szóló adásvételi szerződést, a tulajdonjog átruházásért pénzt nem kapott. A szerződés szerinti tulajdonos tulajdonjogát - a sértett közbeavatkozása miatt - a földhivatalnál végül nem jegyezték be.

A budapesti nyomozó ügyészek 2017 decemberében házkutatást tartottak a vádlott lakásán, ahol kábítószert és annak fogyasztásához szükséges eszközöket is találtak. A vádirat szerint az ügyvéd 2017-ben rendszeresen kínált és adott át különböző - elsősorban speed, illetve Gina elnevezésű - kábítószereket az ismerőseinek - olvasható a közleményben.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat. Simonka korábban tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

Simonka nemcsak fogyasztotta, hanem árulta is a kábítószert

Az MSZP óbudai önkormányzati képviselőjét vasárnap a Budai Központi Kerületi Bíróság harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte zsarolás, ügyvédi visszaélés és kábítószer-kereskedelem gyanújával. A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a Simonkánál tartott házkutatás során kábítószert és annak fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le - írja a Magyar Idők.