Tüntetés készül Debrecenben a fideszes pártemberre lecserélt iskolaigazgató mellett

Több mint kétezren írták alá a mellette szóló petíciót.

A 168 Óra információi szerint kevesebb mint három nap alatt több mint 2300 volt és jelenlegi diák, szülő, tanár, illetve városlakó írta alá a Rózsavölgyi Gábor maradását szorgalmazó petíciót, Türk László fideszes önkormányzati képviselőt pedig nem valami sokan látnák szívesen a gimnázium élén.

"Maradjon Rózsavölgyi Gábor a debreceni Ady Endre Gimnázium igazgatója. Ha te is méltatlannak tartod azt, ahogy Rózsavölgyi Gábor igazgató úrral eljárnak és te is őt találod az igazgatói posztra megfelelőnek, kérlek írd alá a petíciót"

- így szól az online aláírásgyűjtés felhívása.

A lap idézi Rózsavölgyi közleményét is, melyben többek között cáfolja a tankerület ellene felsorolt vádjait, és úgy fogalmaz:

"2014-ben országos kitüntetésben, Eötvös-díjban részesültem, ami a közoktatás egyik legmagasabb elismerése, évente mindössze négyen kaphatják. A díjra a tankerület terjesztett fel. (...) Fegyelmi eljárás soha nem folyt ellenem. Három-négy éve az ország egyik legkiválóbb pedagógusa, intézményvezetője voltam. Ez megváltozott volna az elmúlt két évben? Most az egyik legrosszabbja lennék?"

A teljességgel indokolatlan és önkényes minisztériumi beavatkozás ellen tiltakozók augusztus 11-én az iskola előtt demonstrálnak majd.

Bevett gyakorlat: újabb sikeres iskolaigazgatót cserélt fideszes pártkáderre az EMMI

Korábban portálunk is beszámolt egy szigetvári esetről, ahol az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a szakmai szempontokat és a tantestület akaratát felülírva egy jó fideszes pártkatonaként ismert pedagógust, nem mellesleg önkormányzati képviselőt erőszakolt az intézmény élére, a tankerület hathatós segítségével. A debreceni, drámatagozatos, művészeti képzést nyújtó Ady Endre Gimnázium körüli botrányból most úgy tűnik, nem elszigetelt esetről van szó.