2018. 08. 10. 19:37
MTI nyomán

Jövő héten nyitja kapuit a Mészáros-féle beton tájseb Szilvásváradon

Augusztus 18-án nyílik meg Szilvásváradon a lipicai lovasközpont, jelentette be az M1-en Dallos Andor, a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság igazgatója. Aznap családi napot is szervez ott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), magyarán kirándulni viszik a békemenetes, CÖF-ös nagyikat és a helyi nyugdíjasklubot, hadd tűnjön úgy, hogy valakit érdekel is az irdatlan betonteknő.

A központot a Kincsem Nemzeti Lovasprogram részeként, 6,8 milliárd forintból fejlesztették. 10 hektáron terül el, egy fedeles lovarda komplexumból, kiszolgáló egységekből és egy nyitott lovaspályából áll. Nemzetközi szintű versenyek és edzőtáborok megrendezésére is alkalmas lesz. A fejlesztésre az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad a Mészáros és Mészáros Kft-vel és az Euro Campus Kft-vel szerződött - emlékeztet az Mfor.

Az ormótlan betonkomplexumot sikerült az ország egyik legkedveltebb kirándulóhelye, a Szilvásvárad melletti Szalajka-völgy bejáratához felhúzni, teljesen tönkretéve ezzel a természeti élményt.

Portálunk korábban beszámolt a projekt körüli anomáliákról és politikai-gazdasági összefonódásokról:

Harminc évre parkoló az önkormányzattól? Száz forint lesz! - Így épülget Mészáros szilvásváradi betonteknője

Ahogy arról korábban az Alfahír is beszámolt, a Mészáros és Mészáros Kft., valamint az Euro Campus Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. egy közel 7 milliárdos összértékű beruházás keretében egy 6000 férőhelyes lovas stadionnal "lepi meg" a szilvásváradi lakosokat.