Csak állami és egyházi tankönyvek közül lehet majd választani az iskolákban

Még nincs teljesen kész az új Nemzeti Alaptanterv, de már dolgoznak rajta.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn kézhez kapott egy koncepciót – írja a Népszava. Kétéves projektről van szó, ami ősszel indult, pedig a kormány valamiért azt kommunikálta, hogy már 2019 szeptemberétől eszerint taníthatnak.

A szakértőket aggasztja, hogy a kormány eddig ugyan nem szólt bele a munkájukba, de azt már az elején leszögezték, hogy „kellően nemzeti, munkaalapú és családközpontú” legyen a tanterv. A munkálatokban résztvevők szerint ez nem igazán jelent meg a koncepcióban, tehát a minisztérium valószínűleg változtatásokat fog kérni.

Új tankönyveket is ki kell dolgozni. A lap információi szerint a kormány elképzelése szerint kétféle tankönyvet lehetne választani: államit, vagy egyházi, keresztény szemléletűt.

Épp van egy friss interjúnk a Független Diákparlament kommunikációs koordinátorával, a tankönyvszabadság is szóba került:

Tarnay Kristóf: Soros Györgyöt és a migránsokat nem üti a korrupció és Mészáros Lőrinc

Tarnay Kristóf a Szegedi Tudományegyetem hallgatója, neve és arca akkor vált ismertté a hazai közéletben, amikor műsorvezetőként állt a diáktüntetések színpadjára. A Független Diákparlament kommunikációs koordinátora azóta megalapította a Szegedi Civil Hálót. Ügyekkel tényleg korlátozható a NER? Lehet még szabadon tájékozódni? Mi a helyzet az oktatással és az ellenzéki pártokkal?

(fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

Stummer János: A szociális dolgozók fontosabb munkát végeznek, mint a miniszterelnök.