Ma dönthetnek a felcsútiak, hogy kell-e nekik Mészáros

Mernek nemet mondani?

A Hajdú-Bihar megyei Balmazújvárosban azért kellett időközi választást kiírni, mert a polgármestert, Veres Margitot (független) áprilisban hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt jogerősen öt év börtönre ítélték. A településen 14 137-en jogosultak szavazni, ők négy jelölt közül választhatnak. A jelöltek közül három függetlenként indul, egy pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. 

Hiába kapott öt évet a Fidesz által támogatott polgármester, nem hajlandó börtönbe vonulni

Veres Margitnak már egy hónapja a sitten kellene hűsölnie, ám hiába ítélték öt év letöltendőre hivatali vesztegetés bűntette miatt, úgy tűnik Orbán Viktor Magyarországán mindig vannak egyenlőbb állampolgárok, hiszena Fidesz által támogatott független politikusnak esze ágában sincs bevonulnia a büntetőintézménybe.

A Fejér megyei Felcsúton szintén polgármestert választanak, mert a település vezetője, Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) áprilisban lemondott tisztségéről. A voksoláson két jelölt indul, egyikük a Fidesz-KDNP jelöltjeként, a másik pedig függetlenként. A falu választói névjegyzékében 1507-en szerepelnek.

Egyetlen képen a magyar rendszer

Mészáros Lőrinc lemondása után vasárnap időközi polgármester-választás lesz Felcsúton, a Fidesz Mészáros Lászlót, eddigi alpolgármestert jelölte utódnak.A kormánypárton kívül csak a Kétfarkú Kutya Párt szállt be a partiba, szintén Mészáros Lászlóval, de még a plakátoknak is hasonló formátumot adtak.