A Jobbik nem támogatja a baloldali jelöltet Rákospalotán

Miután Hajdu László XV. kerületi polgármester a tavasszal az országgyűlési választáson legyőzte a fideszes jelöltet, Rákospalotán új polgármestert kell választani. A baloldal Németh Angélát jelöli, a Jobbik közleményében jelezte, nem tartja őt alkalmasnak.

A Jobbik nem indít saját jelöltet a főváros XV. kerületében, szeptember 30-án tartandó időközi polgármester-választáson – tudatta a párt kedden az MTI-vel.  A Jobbik elnöksége kedden arról is döntött, hogy nem támogatják – a több baloldali párt által támogatott – Németh Angéla polgármester-jelöltségét sem, nem tartják őt alkalmasnak a XV. kerületi polgárok képviseletére.

A választást azt követően kellett kiírni, hogy Hajdu Lászlót (DK), a kerület korábbi polgármesterét áprilisban országgyűlési képviselővé választották. A Fidesz–KDNP jelöltje László Tamás lesz; ő 2010 és 2014 között már vezette a kerületet.

A Jobbik közleményében azt írta, az Állami Számvevőszék törvénysértő bírsága miatt nem tudnak minden időközi választáson jelöltet állítani. Az ellenzéki erő a közleményében jelezte azt is, a számvevőszéki bírság miatt tavasszal a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordultak, a párt pénzügyi helyzetének rendezése pedig folyamatban van.

Forrás
MTI nyomán