Jobbik: ne keressenek kevesebbet a szegényebb régióban élő állami alkalmazottak!

A Jobbik érdemi lépéseket vár a kormánytól a leszakadó országrészekben élők jelentős béremelése érdekében - hangozott el a párt keddi miskolci sajtótájékoztatóján.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci országgyűlési képviselője rámutatott: a 2018 első negyedévi átlagbéreket közlő KSH kimutatás szerint az elmúlt évben 

tovább nőtt a szakadék a magyar és a borsodi átlagbérek között.

A Jobbik a bérek felzárkóztatása érdekében a parlamentben és a miskolci közgyűlésben is több javaslatot tett le az asztalra, a Fidesz azonban ezeket leszavazta, Kriza Ákos miskolci polgármester egyenesen arra hivatkozva, hogy 

a városban már eddig is rekordmértékben nőttek a fizetések.

A Fidesz ismét a béremelés ellen szavazott

Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje sokadjára nyújtotta be indítványát, amiben azt javasolta miskolci közgyűlésnek, hogy kezdeményezzen törvénymódosítást, kötelezve az állami cégeket arra, hogy egyenlő munkáért egyenlő bért adjanak és ezzel zárkóztassál fel a miskolciak bérét legalább a nyugat-dunántúli szintre. A fideszes politikusok nem támogatták az indítványt.

Ehhez képest ma annak, aki például a borsodi egészségügyben fizikai munkát vállal, átlag havi 61 ezer forintból kell megélnie - jegyezte meg Jakab. 

Szavai szerint a Jobbik "nemzeti sorskérdésnek" tartja a leszakadó országrészek felzárkóztatását, aminek első lépcsőfoka lehetne, hogy

az állam legalább a saját tulajdonában álló cégek esetében alkalmazza az egyenlő munkáért egyenlő bér elvét,

vagyis kezdje el a bérek fokozott emelését első körben ott, ahol csak azért keresnek kevesebbet a dolgozók, mert szegényebb régióban élnek. 

A politikus jelezte: az erre vonatkozó indítványt az őszi ülésszakban be fogja nyújtani a parlament elé, a miskolci országgyűlési képviselőket pedig arra kéri, közösen tegyenek annak sikeréért.