Orbánék társadalmi nemek szakot fenntartó egyetemet hoztak Magyarországra

Szép volt! :))))

Az Orbán-kormány Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter révén július közepén jelentette be, Magyarországon elindíthatja képzését az Indiana állambeli Notre Dame Egyetem Az intézmény képzéseit a Pázmény Péter Katolikus Egyetemmel karöltve fogja végezni.

Most a 444 egyik olvasója figyelt fel rá, hogy a Notre Dame-on is létezik az a társadalmi nemek szak (gender studies), mely ellen rendeleti úton kíván fellépni az Orbán-kormány.

Az egyetem társadalmi nemek szakjának honlapján így fogalmaznak:

katolikus identitásunkból kiindulva a társadalmi nemek tanulmányozása megkönnyíti a nemek és a vallások metszéspontjainak tanulmányozását az etika, a kultúra és a politika alakításában.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Orbánékkal azonos politikai elveket valló, meglehetősen zavaros amerikai alt-right fő hírportálja, a Breitbart publicistája is azt írta, tiltás helyett inkább „ki kellett volna röhögni” ezt a „megalapozatlan partizán fecsegést”.

Az amerikai alt-right szerint a társadalmi nemek szak betiltása „tiltott gyümölccsé" teheti azt

A Breitbart amerikai alt-right portál rövid véleménycikkben foglalkozik az idehaza rendeletileg betiltott társadalmi nemek szak felszámolásával. A Breitbartnak egészen a közelmúltig a Fidesz által agyonsztárolt, sőt Budapestre is meghívott Steve Bannon volt a főszerkesztője.