2018. 08. 15. 23:38

Remek meccs után az Atlético Madrid ülhet Európa trónjára

A tallinni spanyol csata a rendes játékidőben döntetlennel végződött, a hosszabbításban viszont legyűrte Diego Simeone Atléticója a Cristiano Ronaldo nélküli Real Madridot, elrontva Julen Lopetegui bemutatkozását.

Az első gólra rengeteg időt, 49 másodpercet kellett várnunk. Egy előre ívelt labdát Diego Costa magának csúsztatott meg, elhúzott Varane mellett, majd éles szögből a hosszú felsőbe lőtt, rögtön vezetett az Atlético, az európai Szuperkupa történetének leggyorsabb góljával.

A Real próbálkozásai a 27. percben hoztak eredményt. Bale adott be a jobb szélről, Benzema négy méterről a kapuba fejelt, Oblaknak talán ki kellett volna jönnie a beadásra.

Félidőben maradt ez az állás, aztán a 62. percben tizenegyeshez jutott a Real, miután Juanfran kézzel ért a labdához. Sergio Ramos nem hibázott, fordított a királyi gárda.

A 79. percben jött ismét Diego Costa. Marcelo megmentett egy labdát balhátvéd pozícióban, de úgy, hogy igazából csak Juanfrannak segített vele, aki megindult, Correahoz passzolt, majd megkapta Costa, aki közelről az üres kapuba lőtt.

A rendes játékidő 2-2-vel zárult, jött a hosszabbítás.

Az Atléti’ a 98. percben hatalmas bombával vette vissza vezetést: Varane kétszer is hibázott, Partey tette vissza lövésre labdát, Saúl óriási löketet ragasztott a léc alá 14 méterről.

A 104. percben el is döntötte a meccset a Simeone-gárda, Costa erőszakosan, de a játékvezető szerint még szabályosan szerezte meg a labdát, Vitolo keresztpassza után Koke gurított a jobb alsóba, 4-2 a vége.