Földi László a köztévében: kár volt az Iszlám Állam kalifátusát lerombolni

Nem volt jó stratégia az Iszlám Állam által Szíriában és Irakban létrehozott kalifátus lerombolása, mert a harcosok szétszóródtak a világban - jelentette ki Földi László titkosszolgálati szakértő az M1 állami csatorna szerdai műsorában.

Úgy vélekedett: a kalifátusban ugyan elfogadhatatlan (!!!) társadalmi rendszer alakult ki, de legalább Európából is odamentek az iszlám radikálisok.

Földi úgy látja, a kalifátus megszűnésével a harcosok, sokszor profi terroristák visszatértek Európába, és a nyugat-európai országokban hozzák létre azokat a sejteket, amelyek vonzzák a muszlim fiatalokat.

Bár erre nem tért ki, de valójában az "európai" katonák közül eddig is sokan csak kiképzésre mentek ki, hogy aztán profi katonaként jöjjenek vissza, függetlenül attól, hogy milyen háború zajlott például Szíriában. Az „ugyan elfogadhatatlan társadalmi rendszer” pedig tömeges, nyilvános kivégzéseket és a nők szexrabszolgaként való befogását jelentette, aminek talán nem árt véget vetni, legyen bárhol is a világban.

Úgy tűnik, az is részletkérdés, hogy a kalifátus lerombolása óta jelentősen csökkentek a komoly terrorcselekmények Európában, hiszen már sem pénz, sem infrastruktúra nem segíti a fanatikusokat, nem beszélve a kudarc okozta lehűlésről.

Tehát Földi logikája szerint a kalifátusi időkben, amikor több száz áldozatot követelő merényletek voltak Európában, jobb volt a helyzet mint most, amikor nincs kalifátus, és "csak" -persze ez is túl sok, de- inkább magányos farkasok követnek el a korábbiakhoz képest amatőr merényleteket.

Természetesen a kormánypárt szakértője szerint „kemény harc jön, amelynek újabb áldozatai lesznek", és milyen jól is hangzik ez a magyar belpolitikai stabilitás 99 százalékát jelentő migrációs kampányban.

Forrás
MTI nyomán